Συλλογή υπογραφών για το έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ – Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Eκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, απευθύνουμε έκκληση για την υπογραφή του αιτήματος συνέχισης του έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ για την περίοδο 2024-2027. Το έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ έχει αποδώσει μέχρι σήμερα στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα περισσότερα από εννιακόσια (900) ανοικτά ακαδημαϊκά ψηφιακά συγγράμματα, μέσω του ομώνυμου Αποθετηρίου, με την προοπτική ο αριθμός αυτός να υπερβεί τα χίλια εκατό (1.100), μετά την ολοκλήρωση του παρόντος σταδίου.

Οι περισσότερες/οι γνωρίζετε τον ΚΑΛΛΙΠΟ ως αναγνώστες και χρήστες των ανοικτών ψηφιακών συγγραμμάτων του. Πολλές/οί έχουν προσωπική εμπειρία και γνώση για το έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ, επειδή συμμετέχουν σε αυτό, στο τρέχον στάδιο, ως συγγραφείς και συνεργάτεςε, ενώ κάποιες/οι είχαν συνεργαστεί κατά το πρώτο στάδιο με διάφορους ρόλους.

Ο ΣΕΑΒ έχει καταθέσει από καιρό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση του έργου αυτού την περίοδο 2024-2027, δίχως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα. Προκειμένου να υπενθυμίσει ο ΣΕΑΒ το αίτημα στον Υπουργό από μια ισχυρότερη θέση, έχει αναρτήθει σύντομο κείμενο για τη συλλογή υπογραφών, στην ιστοσελίδα

https://kallipos.gr/ypografes-gia-aitima/

Σας προτρέπουμε να το υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Πηγή