Δράση Εκπαίδευσης φοιτητών/τριών στο Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας

Έναρξη υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά και μόνο φοιτητές
που έχουν συμπληρώσει 150
ECTS έως και την εξεταστική Ιουνίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου μας διαθέτει 10 θέσεις φοιτητών ανά εξάμηνο για την εκπαίδευσή τους μέσα από δραστηριότητες του Μουσείου. Στους συμμετέχοντες απονέμεται βεβαίωση συμμετοχής με την ολοκλήρωση της δράσης. Επισημαίνεται ότι η βεβαίωση αυτή α) δεν σχετίζεται καθ’οποιονδήποτε τρόπο με το Π.Ε. στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και β) δεν αποτελεί δέσμευση του Τμήματος για την χορήγηση Βεβαίωσης Διδακτικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας εκ μέρους του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών.

Συμμετοχή φοιτητών:

  • Διάρκεια 14 εβδομάδες
  • Οι φοιτητές συμμετέχουν ανά εξάμηνο, χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο κάθε έτους.
  • Οφείλουν να έρχονται στο ΜΕΤ μία (1) ημέρα την εβδομάδα από τις 8.00-15.00
  • Σε περίπτωση έκτακτων γεγονότων π.χ. περίπτωση μέτρων λόγω της πανδημίας, οι συναντήσεις ή μέρος των δραστηριοτήτων πιθανά θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των δράσης.
  • Σε κάθε εξάμηνο μπορούν να συμμετάσχουν, ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις, έως 10 φοιτητές του Τμήματος. Σε περίπτωση επιπλέον θέσεων που θα προκύψουν, θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής και επιλαχόντων.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών:

  • Σεμινάριο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει παρουσίαση του ΜΕΤ και των στόχων του και Βιωματική Εκπαίδευση που περιλαμβάνει παρουσίαση προγραμμάτων και ανάλυση των στόχων τους και πειραματική υλοποίηση από τους φοιτητές.
  • Παρακολούθηση όλων των προγραμμάτων και εξάσκηση.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων ως εμψυχωτές.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση πειράματος ή δράσης ή παιχνιδιού που θα χρησιμοποιηθεί από το Μουσείο.

Πιστοποίηση συμμετοχής:

Οι φοιτητές εκτός από τη βεβαίωση θα λαμβάνουν και δίπλωμα εθελοντικής συμμετοχής στο ΜΕΤ που θα τους απονέμεται τον Δεκέμβριο της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο της Ημέρας εθελοντισμού.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: αποστολή σχετικής αίτησης προς την Γραμματεία του Τμήματος (mscisecr@upatras.gr) με κοινοποίηση στον υπεύθυνο του Τμήματος για την Δράση (galanakis@upatras.gr) έως και την Πέμπτη 17/10/2024

Την Παρασκευή 18/10/2024 θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για τον αριθμό των δηλωθέντων ECTS και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί κλήρωση στην Γραμματεία του Τμήματος ενώπιον του Προέδρου και/ή του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος προκειμένου να οριστεί η σειρά κατάταξης. Ανάλογα με τον τελικό αριθμό των διαθέσιμων θέσεων θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δράση.

Παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση μόνο οι φοιτητές που είναι σίγουροι ότι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την δράση σε περίπτωση επιλογής τους.

Ο Υπεύθυνος της δράσης για το Τμήμα Επιστήμης των Υλικών

Ιωσήφ Γαλανάκης

Πηγή