Έναρξη διαλέξεων – Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

About the author

O κ. Βέργος είναι Διπλωματούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη διδακτορική του διατριβή πρότεινε τρεις εναλλακτικές τεχνικές αντιμετώπισης ελαττωμάτων στις ενσωματωμένες κρυφές μνήμες, κάποιες εκ των οποίων βρίσκουν εμπορική εφαρμογή στα ολοκληρωμένα μικροεπεξεργαστών έως και σήμερα.

Ακολούθως εργάστηκε ως σχεδιαστής υλικού για την εταιρεία Atmel. Ήταν μέλος της σχεδιαστικής μονάδας του πρώτου παγκοσμίως επεξεργαστή που υλοποιούσε πλήρως το MAC επίπεδο ασύρματων δικτύων κατά το πρότυπο 802.11, ενώ εργάστηκε και στην ανάπυξη άλλων ολοκληρωμένων για δικτυακές εφαρμογές.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις αρχιτεκτονικές αριθμητικών κυκλωμάτων, τη σχεδίαση και έλεγχο ορθής λειτουργίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, τη γρήγορη πρωτοτυποποίηση με χρήση ολοκληρωμένων προγραμματιζόμενης λογικής και τη σταδιακή υποβάθμιση της απόδοσης για την αντιμετώπιση σφαλμάτων. Σε αυτά τα αντικείμενα έχει δημοσιεύσει πάνω από 95 εργασίες, με τουλάχιστον 10 εξ αυτών στα απολύτως κορυφαία περιοδικά του χώρου, ενώ είναι συνεφευρέτης μιας ιδέας κατοχυρωμένης για εμπορική χρήση με πατέντα παγκοσμίου εμβέλειας. Είναι επίσης κριτής σε σχεδόν όλα τα φημισμένα περιοδικά και συνέδρια του χώρου και υψηλού κύρους μέλος της IEEE.

Κατά το τρέχων ακαδημαϊκό έτος διδάσκει τα μαθήματα “Βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας υπολογιστικών συστημάτων” και “Σχεδίαση συστημάτων με χρήση υπολογιστών” του προπτυχιακού προγράμματος. Επίσης διδάσκει το μάθημα “Υπολογιστικά συστήματα υψηλής αξιοπιστίας” τόσο για προπτυχιακούς όσο και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα Ψηφιακής Σχεδίασης, Ηλεκτρονικών και Αρχιτεκτονικής, ενώ ήταν ο επιβλέπων της ανάπτυξης του ΑΤ91, ενός συστήματος βασισμένου σε αρχιτεκτονική ARM που χρησιμοποιείται έως και σήμερα στα εργαστήρια συμβολικής γλώσσας και μικροϋπολογιστών.

Είναι Δντής του εργαστηρίου Μικροηλεκτρονικής. Έχει διατελέσει επίσης Δντής του τομέα Υλικού και Αρχιτεκτονικής των Υπολογιστών και του Υπολογιστικού Κέντρου του Τμήματος.

Πηγή