Έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης ερευνητών/ριων ‘PATTERN Quickstart στην Ανοικτή Επιστήμη’

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) επενδύει πάνω σε υποδομές και υπηρεσίες υποστήριξης ερευνητών/ριών των μελών-Ιδρυμάτων του, συνδέεται με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα φορέων για την Ανοικτή Επιστήμη και αναπτύσσει με άλλους εταίρους εκπαιδευτικές ενότητες για την προώθηση καλών πρακτικών σε συνιστώσες της, όπως η Ανοικτή Πρόσβαση και τα Ερευνητικά Δεδομένα.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο PATTERN (Piloting open and responsible Activities and Trainings Towards the Enhancement of Researchers Networks), ο ΣΕΑΒ παρέχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα QuickStart στην Ανοικτή Επιστήμη που απευθύνεται στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα των μελών-Ιδρυμάτων του.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα QuickStart στην Ανοικτή Επιστήμη απευθύνεται σε νέους/ες ερευνητές/ριες με μικρή ή καθόλου προηγούμενη εμπειρία που θέλουν να ενημερωθούν με σύντομο και διαδραστικό τρόπο για τη σημασία της Ανοικτής Πρόσβασης και Διαχείρισης Ερευνητικών Δεδομένων. Γενικός σκοπός είναι να βοηθήσει στην κατανόηση βασικών εννοιών και πρακτικών της Ανοικτής Επιστήμης στους τομείς της Ανοικτής Πρόσβασης και της Διαχείρισης Ερευνητικών Δεδομένων.

Η παροχή της πρώτης φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με τα Κέντρα Διδασκαλίας και Μάθησης των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας και Δημοκριτείου Θράκης. Η φάση αυτή εστιάζει στη Διαχείριση των Ερευνητικών Δεδομένων (QuickStart στη Διαχείριση Ερευνητικών Δεδομένων).

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα εγγραφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://scholarly.heal-link.gr/pattern-quickstart/.

Πηγή